Organisatieontwikkeling

testimonial4In toenemende mate vormen we met elkaar een netwerksamenleving. Zoveel organisaties, zoveel diversiteit en specialismen. Ieder zijn eigen beweging, soms binnen hetzelfde werkthema. Dat betekent een groot potentieel om met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, elkaar te ontmoeten, wederzijds. En te bewegen, vanbinnen en ten opzichte van elkaar. KleurKwadraad maakt het verschil in het ervaren van die beweging. Geen testen, maar een passende oefening. Weet u wat uw teamleden werkelijk beweegt?

U heeft een eerste indruk van KleurKwadraad en wilt weten wat KleurKwadraad u kan bieden. Een mooi moment om elkaar te tutoyeren, zodat we in nadere ontmoeting vragen, behoeften en wensen kunnen verkennen. Wat houd je bezig? Waar loop je tegen aan? Droom je van een goed geolied team? En wat is dat dan? En welk inhoudelijk resultaat dient dat? Of hebben jullie behoefte aan inspiratie om nieuwe ideeën en mogelijkheden te ontdekken? Dit zijn enkele vragen die aan bod kunnen komen.

voetlogo factsheet de toekomst gericht in stappen2Naast een algemene aanpak (zie hieronder) bied ik met Kitty van der Stoep een ervaringsworkshop en gesprekstool die managers en medewerkers helpt om adequaat de ontwikkeling van de medewerker te bespreken. Als manager krijg je sneller en specifieker een beeld van welke stappen je medewerkers kunnen zetten. Als medewerker leer je met ervaringsoefeningen eigenaar te zijn van jouw ontwikkeling en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Zie de factsheet “De toekomst gericht in-stappen”.

Aanpak
Op basis van de intake maak ik een inschatting van een geschikt programma. Dat kan zijn voor een dagdeel, een of meerdere dagen (al dan niet verspreid over een periode). Daarbij houd ik rekening met een aantal punten:

1. verbinding tussen proces en resultaat, het is de combinatie van energie en focus die richting bepaalt;

2. dienend aan autonomie van de klant en bewustwording hierop;

3. verbinding tussen wat er is en wat niet benoemd wordt.


Hoe ziet de begeleiding er uit?

Als begeleider bied ik je de mogelijkheid om nader met elkaar in gesprek te gaan, te ervaren en vanuit daar richting te kiezen.

1. in brainstormsessies “hoe kunnen we….?” ligt de nadruk op creatief denken.
Door de vraag vanuit verschillende kanten te benaderen, zien we nieuwe ideeën en kiezen we anders;

2. in teambuilding ervaringsoefeningen ligt de nadruk op ervaren en waarnemen van de dynamiek.
Vanuit deze waarneming krijgen we inzicht wat nodig is;

3. een combinatie van beide.

Begrensd bewegen voor loopbaandagen

Begrensd bewegen voor loopbaandagen

Weg van het gezamenlijke jaarplan

Weg van het gezamenlijke jaarplan

Locatie en kosten
Voor de locatie is het belangrijk dat er geschoven kan worden met tafels zodat ruimte ontstaat voor beweging. Indien nodig kan ik locaties aandragen. Kosten zijn afhankelijk van het programma. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.