Persoonlijke ontwikkeling

Authentiek handelen is een kracht die iedereen bezit, alleen beseffen we ons niet altijd wat deze inhoudt of hebben we er geen zicht op.  Mijn ambitie is het om met gebruik van intuïtie, verbeelding, diverse methoden de subtielere laag aan te wakkeren voor ontwikkeling en inspireren van mensen. Inzicht in hoe we ons bewegen tussen uitersten (polariteiten) kan daarbij behulpzaam zijn.

Persoonlijke reis

Persoonlijke reis

De mens is een geheel waarin iedere cel informatie bevat. Het lichaam herinnert zich ieder proces en onafgemaakte beweging. De sleutel om daarbij te komen is terug te keren naar de intuïtie en ernaar te luisteren. Soms betekent dat dat we afscheid moeten nemen van oude overtuigingen, energieën en emoties. Zodat de onafgemaakte beweging uiteindelijk door kan zetten.

Individuele sessie

In individuele sessies kan ik je begeleiding bieden door het aanreiken van oefeningen en reflectie. Dit geldt voor meerdere thema’s, zoals het zoeken van balans privé – werk, loopbaanvragen, re-integratie oppakken, of juist dat ene thema waar je steeds tegen aanloopt. In een intake gesprek verkennen we je vraag en onderliggende aandachtspunten. Wat maakt bijvoorbeeld dat je iets wel of niet doet? Welke emoties spelen een rol? En vooral: wat kan jij inzetten vanuit jouw eigen kwaliteiten? Tijdens de intake kijken we naar verwachtingen, zodat mogelijkheden voor begeleiding zichtbaar worden. We stemmen evaluatiemomenten af zodat we zichthouden op je proces en waar je naartoe werkt. Oefeningen kunnen vanuit Transactionele Analyse, Neurolinguïstisch Programmeren, Systemisch werk, klank of creatief denken komen. Daarnaast kan heling met Reiki of klank ingezet worden. De volgende punten vind ik daarbij belangrijk:

1. verbinding tussen proces en resultaat, het is de combinatie van energie en focus die richting bepaalt;

2. dienend aan autonomie van de klant en bewustzijn hierop;

3. verbinding tussen wat is en wat niet benoemd wordt;

In groepsverband workshops

collage van verbeelde thema's

collage van verbeelde thema’s

Voor degenen die in groepsverband eigen thema’s willen verkennen, heb ik de workshop Systemisch tekenen ontwikkeld. Hierin komen NLP, systemische opstellingen en verbeelden samen in één workshop. Met vorm en kleur maak je stap voor stap inzichtelijk waar jij staat, waar beweging zit en waar je naartoe wilt in je leven. In een rustige setting ga je in een dagdeel aan het werk.

Het is een praktische aanpak om van binnenuit te verbeelden waar het jou om gaat. Dat is de basis om in beweging te komen. De tekening zelf is daarvoor de affirmatie. In een veilige omgeving kun je je tekenverhaal delen, vol van symbolische betekenis. We bekijken het van verschillende kanten en jouw thema’s en gekozen kleuren en vormen komen tot een dialoog. Door met elkaar te getuigen neem je initiatief in de volgende stap.

Voor meer informatie

15 augustus 2020 online workshop. Klik hierboven

Je hoeft geen ervaring met tekenen te hebben. We tekenen vanuit ingevingen. Je hebt alles al in je. Ik help je door gerichte vragen en oefeningen op papier te zetten. Meditatie en muziek ondersteunen daarbij.

Eerstvolgende workshops worden momenteel ingepland. Voor meer informatie klik op de afbeelding hiernaast of stuur een email naar ellen@kleurkwadraad.nl. Mocht je deze workshop toch liever individueel doen, dat kan. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Krabbels in beweging

Krabbels in beweging

 

Uitgewerkte tekenkrabbels

Uitgewerkte tekenkrabbels

Voor wie zijn concentratie wil vergroten vanuit intuïtie heb ik de workshop bewegingstekenen ontwikkeld. Jouw innerlijke beweging gevoed door muziek kun je omzetten in beeld. Dat is iets anders dan een plaatje vanuit je hoofd of uit een tijdschrift tekenen. Kun je vanbinnen bij die beweging blijven, dan brengt het je dichterbij jezelf. Het is een diepe meditatieve manier van ont-moeten. Het vraagt vertrouwen om van daaruit anderen te ontmoeten en samen te creëren. Ook dat gaan we aan in deze workshop. Je kunt alleen komen, maar ook met een vriend of vriendin.

Wie kent niet de krabbels tijdens telefoongesprekken? Wist je dat er achter die krabbels een hele wereld schuilt gaat? Jouw eigen symboliek. Ik nodig je uit om die voor jezelf en daarmee voor anderen zichtbaar te maken. Tekenervaring is ook hier niet nodig. Ik begeleid je om in de beweging te blijven. Hiernaast zie je de uitwerking van mijn eigen beweging. Deze vertalen zich bij mij vaak in dieren; dat kan voor iedereen anders zijn.

 

18 augustus 2020 start online cursus Vrij tekenen vanuit het hart. Klik hierboven. 

Speciaal voor tijdens Corona heb ik een online cursus Vrij tekenen vanuit het hart ontwikkeld. In 5 avonden vergroot je je creativiteit en beleef je hoe je jezelf kunt inspireren en een eenheid kan ontstaan tussen gedachten en gevoel.